15.Kerületi Momentumok

15.Kerületi Momentumok

Táblacsata Rákospalota-Kertvárosban

2020. március 11. - újságíró15

Nyilván mindenki örül, hogy oly sok huzavona után végre megépül az észak-pesti főgyűjtőcsatorna. S ami ezzel együtt jár: megújul a meglehetősen leharcolt Mogyoród útja, illetve folytatása, a Közvágóhíd utca.

A csatornaépítés első ütemeként bő három héttel ezelőtt lezárták a Közvágóhíd utca Kovácsi Kálmán tér és Szlacsányi Ferenc utca közötti négy saroknyi szakaszát, ezt itt és a betorkoló utcák végén behajtani tilos táblákkal jelezték, s egyben az eddig itt járó buszokat a Bogáncs utcába terelték el. (Csak zárójelben: komoly balesetveszélyt jelent, hogy az utcát, ahol most több busz is jár, nem védték le stop-, de még elsőbbségadás kötelező táblákkal sem, Rákospalota-Kertváros lakói rettegve várják, mikor lesz itt egy komolyabb baleset. Köszönet érte a BKK-nak, amelyik felelős érte!)

Azóta annyi történt, hogy a Kovácsi Kálmán téren valóban megkezdték a munkát, de a Közvágóhíd utca teljes hosszában járható lenne, minden bekötő utca elérhető, mi több, még a vége sem lett zsákutca, ugyanis a tér átlós „szervízsávja” (lásd a képen!) biztosítja az átjárhatóságot.

kovacsi_kalman_ter.jpg

Teljesen értelmetlen tehát a behajtás tiltása, igaz, a sofőrök egy része amolyan polgári engedetlenségként nagy ívben tesz a táblára, s őszintén megmondom, valahol nekik van igazuk. Mert tény ami tény: ugyan nem szabad behajtani, de lehet. És a logika azt diktálja: amit lehet, és senkinek nem árt, senkit nem veszélyeztet, azt nyugodtan tegyük is meg!

Mire megírtam ezt a blogbejegyzést, a behajtani tilos táblát a Budapest Közút Zrt. (egy „Kivéve BKV” kiegészítéssel) még öt sarokkal arrébb helyezte. Mint utóbb kiderítettem, a körzet egyéni önkormányzati képviselőjével, Lukács Gergellyel egyeztetve – sőt, az ő kérésére! – történt a változtatás, ugyanis a korábban a Közvágóhíd utca–Kovácsi Kálmán tér–Töltés utca útvonalon közlekedő teherautók rászabadultak a kertvárosra.

Azért megnyugtató, hogy néha a logika felülkerekedik...

A bejegyzés trackback címe:

https://15keruletimomentumok.blog.hu/api/trackback/id/tr3215515944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása