15.Kerületi Momentumok

15.Kerületi Momentumok

Ázsiába, de mihamarabb!  

2020. január 25. - újságíró15

 

Na jó, bevallom, a címben van egy kis csúsztatás, ugyanis ennek a blogbejegyzésnek semmi köze nincs Orbán (láz)álmához, a keleti nyitáshoz. A cím helyesen így szólna: Ázsiához, de mihamarabb!

Vagy tíz éve már annak, hogy felvetődött, az Ázsia Centert – de a természetvédelmi területet megkerülve akár a Pólus Centert is – Rákospalota felől ne csak a túlzsúfolt Régi Fóti út–Szentmihályi út útvonalon lehessen elérni, hanem „hátulról” is. Nevezetesen azon az úton, ami a Régi Fóti úti Lidl mellett nyílik (most a szupermarket átépítése miatt épp le van zárva. A képen a kőkereszt mögött látható.) és átvezet az M3-as felett. A nem túl jó minőségű és elég keskeny, de aszfaltozott úton így az autópálya túloldalán, a felüljáróról balra lekanyarodva lévő nagy áruházak, a Metro, a Praktiker, a Regio Játék és a többiek elérhetők. Viszont egyenesen már csak egy földút visz tovább, nagyjából a semmibe.


Érdemes lenne most, hogy az északi szennyvízgyűjtő-csatorna miatt amúgy is komoly építkezés lesz errefelé, az évtizedes tervet megvalósítva a meglévő aszfaltutat kiszélesíteni és a földutat is leaszfaltozni, hogy ily módon is el lehessen jutni az Ázsiához, tehermentesítve a Régi Fóti és a Szentmihályi utat. Persze még egy változtatásra mindenképp szükség lenne, hogy ne alakuljon ki a Lidlnél állandó tumultus: az itt lévő kereszteződést körforgalommá kellene átalakítani.

Mondjuk lenne még ötletem, hol lenne szükség körforgalomra, de erről majd valamikor máskor.

A bejegyzés trackback címe:

https://15keruletimomentumok.blog.hu/api/trackback/id/tr9015426748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása