15.Kerületi Momentumok

15.Kerületi Momentumok

A szemetelő ember és mi

2020. február 03. - újságíró15

 

 a_szemetelo_bacsi.jpg

Nézzék meg jól ezt a képet! Mit látnak rajta? Segítek: a 196-os busz végállomását, egy férfit meg jó sok szemetet. Az itt lakók tudják, hogy a kék kabátos alak és a mocsok között erős az összefüggés. Azt nem állítanám, hogy minden eldobott műanyag pohár, cigarettacsikk, használt papírzsepi az ő lelkén szárad, de hogy ő rengeteget szemetel, sőt vizelni is idejár, az biztos.

Joggal dühösek ezért, szidják a férfit, a BKK-t, az önkormányzatot, a köztisztasági hivatalt, egyáltalán mindenkit, aki eszükbe jut é,s akinek köze lehet a dologhoz.

De hadd tegyek fel most három kérdést!

  1. Rászólt-e már erre az emberre (vagy bárkire), hogy ne dobálja el a szemetet?
  2. Szedett-e már bármikor, akár többeket is bevonva, szemetet, hogy élhetőbbé tegye a lakókörnyezetét?
  3. Tett-e legalább valahol bejelentést az áldatlan állapotok miatt?

Ha mindhárom kérdésre igennel válaszolt, büszke lehet magára, mert nem csak panaszkodik, hanem tesz is valamit önmagáért, a közösségért, hogy jobban menjenek a dolgok.

Ha viszont mindháromra nemmel válaszolt, akkor gondolkozzon el azon, hogy mekkora a felelőssége abban, hogy itt tartunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://15keruletimomentumok.blog.hu/api/trackback/id/tr6815452648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása