15.Kerületi Momentumok

15.Kerületi Momentumok

Csillagos ötös az ötösért

2020. január 31. - újságíró15

Lehet szidni a lepattant járműparkot, a menetrendeket, esetenként a buszsofőrök, villamosvezetők bunkóságát, de egy biztos: Budapesten a tömegközlekedés világszinten is az egyik legjobb. Szerencsémre már volt lehetőségem számos európai és néhány Európán kívüli nagyvárosban is megfordulni, de arra, hogy a város szinte minden pontja ilyen könnyen megközelíthető legyen, mint Budapesten, nem nagyon találtam példát.

Nekünk ugyan szívünk csücske a 15. kerület, de azért valljuk be, nem a város szíve. Nos, ezt az észak-pesti kerületet öt villamos és közel negyven (!!!) buszjárat érinti, egyes körzetei pedig a Nyugatiból vasúton is remekül megközelíthetőek.

Mégsem mondhatjuk, hogy minden szép és jó. Rákospalota központjában, a Kossuth utca és a Fő utca kereszteződésében ugyanis állandó a tumultus, rengeteg busznak van itt megállója, nem egynek a végállomása is. Ezért a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban ennek a két viszonylag szűk, 2x1 sávos utcának a találkozásában a sok busz, főleg a Fő utca végén állók miatt gyakran szinte lehetetlen az autós közlekedés, a közlekedés mindent résztvevője számára veszélyes helyzetek alakulnak ki.

A körzet önkormányzati képviselője  nemrégiben találkozott a BKK egyik emberével, megpróbálta elérni, hogy legalább az 5-ös busz végállomásának áthelyezésével tehermentesítsék a kereszteződést. Úgy tudjuk, az „illetékes elvtárs” ígéret nélkül távozott, jó hír viszont, hogy legalább nem mondott kapásból nemet.

5-os_busz.jpg

Apropó 5-ös busz. Ez a járat (hasonlóan a 7-eshez) átszeli az egész várost, míg eljut a másik végállomáshoz, a Pasaréti térre, 45 (!!) helyen szállnak fel és le az utasok. Jó lenne, ha a BKK egy gyorsított, 5E járatot is indítana, amelyik nem állna meg minden lámpaoszlopnál. Nem is igényelne több buszt, elég lenne mondjuk minden harmadikat gyorsított járatként indítani.

Olyan nagy kérés ez, BKK-s urak? Ha megoldják, beírunk az ellenőrzőjükbe egy ötöst. Csillagos ötöst...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://15keruletimomentumok.blog.hu/api/trackback/id/tr6515448920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása