15.Kerületi Momentumok

15.Kerületi Momentumok

Egyet előre, kettőt hátra – Rákospalota-Újpest vasútállomás

2020. március 03. - újságíró15

Jó, jó, tudom, hogy Újpest és pláne Rákospalota nem a világ közepe, de azért azt gondolom, megérdemelne egy tisztességes vasútállomást, nem egy olyan lepattantat, amire egy ötven évvel ezelőtti kis község sem lehetne büszke. Pláne, hogy elég forgalmas, óránként jó néhány vonat és több száz ember megfordul itt. Így amikor tavaly arról lehetett hallani, hogy felújítják a vágányokat és más fejlesztések is lesznek, azt reméltem, hogy végre európai körülmények várnak majd.

Nos, ma arrafelé vettem az utam, és arra jutottam, hogy hiába haladt a MÁV egy lépést előre, legalább kettőt hátra is tett. Pozitívum, hogy (nyilván) a vágányokat tényleg felújították, nyílt egy új gyógyszertár és lebontottak két bódét meg egy romos raktárat. Az épület és a környezete – maradt a borzasztó bódékból még elég – viszont ugyanolyan lepukkant maradt, mint volt, s messze nem ez a legnagyobb gond.

Óriási szükség lett volna ugyanis egy kulturált parkoló kialakítására, mert tavaly a száz-százhúsz autóból, amelyek itt helyet találtak, legalább a fele egy gidres-gödrös, esős időben óriási pocsolyákkal, sárral tarkított részen tudott csak megállni.

Ahelyett hogy ezt rendbe hozták, sőt a lebontott raktárépület helyével bővítették volna, nem tettek semmit, csak elzárták az autók elől ezt a területet, meg a parkoló másik részét is. Így legfeljebb ötven-hatvan autónak maradt hely, ráadásul ennek egy részén sem szabad megállni, kivéve, ha az ember a patikába jött gyógyszert vásárolni.

Mivel az lenne a cél, hogy minél kevesebben menjenek autóval a belvárosba, logikus lett volna, hogy itt egy normális P+R parkolót alakítsanak ki. Lett volna...

Vagy talán még nem késő?

A bejegyzés trackback címe:

https://15keruletimomentumok.blog.hu/api/trackback/id/tr4815502640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása