15.Kerületi Momentumok

15.Kerületi Momentumok

Életemet az aszfaltért?

2020. április 02. - újságíró15


Az egyik koronavírusos úszó azt mesélte, hogy akkor lett neki gyanús, hogy megfertőződött, amikor 800 méter futás után alig bírta az egyik lábát a másik után rakni. Na, én elmentem most futni, és 800 méter után úgy éreztem, alig bírom az egyik lábam a másik után rakni. De nem ijedtem meg, mert érzem, hogy (egyelőre?) nem vagyok beteg, nálam ez nem a vírus, hanem a korom, a súlyom és az edzettségi állapotom megnyilvánulása. (Csak zárójelben: öt kilométert azért valahogy legyűrtem.)
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a Töltés utca Veresegyház utca sarkán az útépítő munkások ­­– nem csak fiatalok! – minden védőfelszerelés, óvintézkedés nélkül épp akkor telepedtek le ebédelni, egymás hegyén-hátán ücsörögve vidáman beszélgettek az utcasarkon. Épp csak nem adtak körbe egy üveget, hogy mindenki egymás után meghúzhassa! (Ez utóbbit csupán feltételezem, hiszen futtomban csak néhány másodpercig figyelhettem meg a társaságot).

utepitok.jpg

                                                                             (A kép illusztráció)
„Országomat egy lóért!” – mondja Shakespeare-nél az életéért rettegő, csatatérről menekülő III. Richard. Oké, megértem, az adott helyzetben reális üzlet. De a „Életemet az aszfaltért!” nem az.
Miért nem képesek magukra vigyázni a felelőtlen emberek? És persze másokra, elsősorban saját szeretteikre? Hm?
Nekem nincs rá válaszom.

A bejegyzés trackback címe:

https://15keruletimomentumok.blog.hu/api/trackback/id/tr5515584174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hatodikx 2020.04.02. 17:32:35

A kátrány fertőtlenít. Tessék azt is kipróbálni, ne csak a futást!

katykóca 2020.04.03. 20:58:05

Most tényleg azt várja tőlük, hogy aszfaltozás közben maszkban és kesztyűben legyenek?!..Próbált már védőmaszkban eltölteni 10 percet?! Nem aszfaltozás közben..csak simán?! Önnek aszfaltoznak nem maguknak..!!!

csillan 2020.04.05. 10:00:31

csatlakozom az előttem szólókhoz, nem a saját mulattatásuk miatt nem hordanak maszkot, védőfelszerelést. 1: lehet hogy nem is kapnak 2: fizikai munkát nem lehet maszkban végezni 3: kicsivel több együttérzés valószínűleg a munkásoknak is jól esne
süti beállítások módosítása