15.Kerületi Momentumok

15.Kerületi Momentumok

Lányok az út szélén

2020. január 23. - újságíró15

Vad erkölcscsőszök gyakran felvetik, hogy be kellene tiltani a prostitúciót. Azonban még ha lehetne is  ilyen törvényt hozni, eredménye akkor sem lenne, a „legősibb mesterséget” űzők szolgálataira mindig lesz igény. De mi az igazi gond a pénzen vásárolt szexszel? Azon kívül, hogy a szolgáltatást nyújtó nőknek és a szolgáltatást igénybe vevő férfinak is roppant megalázó – még akkor is, ha ezen a „piacon” a kereslet és kínálat tényleg egymásra talál –, leginkább az, ami ezt az egészet körülveszi...

Itt, nálunk a 15. kerületben van Budapest egyetlen hivatalos türelmi zónája (ennek létrehozására a nagyobb városokat egy még az első Orbán-kormány idején hozott törvény kötelezi), azaz olyan hely, ahol a prostituáltak legálisan dolgozhatnak, de ennek ellenére is sok a gond.

Először is az, hogy ugyan el lehet kerülni az érintett útszakaszt (a rákospalotai szemétégetőtől kifelé vezető út), de sokaknak ez a legrövidebb, ha a kerületből Dunakeszire, vagy a Dunakeszinél elterülő bevásárlóközpontba igyekeznek. Márpedig ide gyerekkel az autóban nem nagyon ajánlatos jönni, mert sok olyan kérdést kapunk majd a félmeztelen lányok láttán, amire nehezen tudunk válaszolni.

Másodszor a lányok elég sok mocskot hagynak maguk mögött (mondjuk mások is előszeretettel rakják ki itt a szemetet...), az egyszerű háztartási hulladék mellett a szolgáltatásaik – fogalmazzunk így! – melléktermékeit is, ami nemcsak környezetszennyező és undorító, de alighanem közegészségügyi problémákat is okoz.

Harmadszor meg, akik gyakrabban járnak arra (én kocsival, biciklivel és futva is megfordulok itt, a feleségem szerint ez nem lehet véletlen...) láthatják, hogy a lányok nem saját zsebre dolgoznak, hanem az őket futtató striciknek (is) gürcölnek.

Mit lehet akkor tenni, ha elfogadjuk, hogy egyfelől a prostitúciót nem lehet megszüntetni, másfelől még törvény is szabályozza a türelmi zónákat?

Azt gondolom, az eredeti, 2003-ban kötött megállapodásnak megfelelően a lányokat kötelezni kellene mobilvécé, -mosdó és szemetesek elhelyezésére. Ezt folyamatos (napi többszöri) rendőri járőrőzéssel kellene ellenőrizni, alighanem ez segítene a stricik távol tartásán is. Végül pedig talán arra is lehetne valami szabályt hozni, hogy csak az strichelhet, aki valamilyen szinten normálisan fel van öltözve.

Persze felmerülhet, miért csak konszolidálni akarjuk a prostitúciót, nem pedig felszámolni? Az a gyanúm, azért, mert ez lehetetlen. Mert ameddig vannak vágyak és szegénység – márpedig ezek örökké lesznek –, addig lesz prostitúció is.

 

.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://15keruletimomentumok.blog.hu/api/trackback/id/tr3715422204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása